פריט #617
Days
Hrs
Min
Sec
ישראל - אסתר המלכה, תשע"א 2011 - זהב 999, 1.24ג', 13.92ממ
ישראל – אסתר המלכה, תשע"א 2011 – זהב 999, 1.24ג', 13.92ממ
עמלה של 10% עמלה בלבד + מע"מ על פריט זה
מדליה רביעית ואחרונה בסדרת "נשים בתנ"ך" על פי ציוריו של יצחק תורג'מן.
אסתר המלכה היא הדמות המרכזית בספר האחרון שצורף ל-24 ספרי התנ"ך: מגילת אסתר. בזכות אומץ ליבה והתושייה של אסתר התחולל הנס הגדול של חג הפורים וניצלו מיליוני יהודים משואה וודאית.
לאחר שהתייתמה מהוריה בגיל צעיר, אימץ מרדכי את בת-דודו, אסתר בת אביחיל גידל אותה ויש אומרים שגם נשא אותה לאישה. אסתר (שנקראה גם הדסה) ומרדכי היו ממשפחתו של שאול המלך, משבט בנימין. לאחר שהמלך אחשוורוש, שמלך על 127 מדינות מהודו ועד כוש, גירש בכעס את ושתי המלכה, אסתר נלקחה בכפייה לארמון המלך, כמועמדת להחליף את המלכה, יחד עם אלפי נערות יפות, ולבסוף היא זו שנבחרה למלכה. בחירתה לתפקיד, בניגוד לרצונה, הייתה בעצם תחילת הנס. מרדכי הצטער מאוד על "חטיפתה" של אסתר, אך בחושיו המחודדים הוא ביקש ממנה להסתיר את מוצאה, את עמה ואת מולדתה.
אחד השרים ושמו המן, שונא יהודים בתכלית, הצליח להתקדם למקום הראשון בחצר המלך וניצל את מעמדו הרם כדי לשכנע את אחשוורוש שצריך וכדאי להשמיד את כל היהודים, מנער ועד זקן, טף ונשים ביום אחד.
כשמרדכי שמע על "איגרות ההשמדה" שנשלחו לכל המדינות, הוא ביקש מאסתר להיכנס למלך ולהתחנן לבטל את הגזירה נגד היהודים. החוק קבע שאסור להיכנס למלך ללא הזמנה מוקדמת, על כן תגובתה הראשונה של אסתר הייתה פחד מוצדק לגורלה האישי, אבל כשמרדכי הסביר לה (באמצעות שליחים) שעם ישראל כולו בסכנת הכחדה, היא החליטה למסור את נפשה למען הכלל. בתחבולות מתוחכמות היא הצליחה לערער את אמונו של המלך בהמן, ואפילו לעורר את קנאתו ואת חמתו עד שהוא צועק על המן: "הגם לכבוש את המלכה עמי בבית?". התוצאה לא איחרה לבוא והמלך מצווה לתלות על העץ את מי שהיה עד לאותו רגע השר החשוב ביותר בממלכה, בעל עוצמה אדירה, וכל רצונו היה להגיע "לפתרון הסופי של הבעיה היהודית".
הבינה היתרה, היופי, ומסירות הנפש של נערה יהודיה למען עמה, הצילו את כל היהודים באותו הדור. בצדק זכתה אסתר להנצחת עולמים בתנ"ך ולהוקרה של כל הדורות. היא זכתה גם להיות אחת משבע הנביאות שקמו לעם ישראל! עכשיו היא זוכה גם להנצחה על גבי מדליה ממלכתית של מדינת ישראל.
פני המדליה: הדמות של אסתר המלכה, הועתקה מציורו של האמן יצחק תורג'מן.
גב המדליה: עיצוב צידה השני של המדליה זהה לצד המשותף של סדרת המדליות "ארבעת האמהות" להבת אש-התמיד, המסמלת את המשך השושלת מהאמהות הראשונות דרך נשות התנ"ך המפורסמות ועד בנות ישראל היום.