פריט #615
Days
Hrs
Min
Sec
ישראל - דבורה הנביאה, תשע"א 2011 - זהב 999, 1.24ג', 13.92ממ
ישראל – דבורה הנביאה, תשע"א 2011 – זהב 999, 1.24ג', 13.92ממ
עמלה של 10% עמלה בלבד + מע"מ על פריט זה
שלישית בסדרה "נשים בתנ"ך" על פי ציוריו של יצחק תורג'מן.
דבורה, שלה מוקדשת המדליה השלישית בסדרה, הייתה אחת משבע הנביאות שקמו לעם ישראל. בנוסף לתפקידה הרוחני כנביאה, היא גם מילאה תפקיד של שופט, כלומר מנהיגה מדינית ומשפטית כאחד. זהו שילוב נדיר בהיסטוריה. היא נהגה לשבת "תחת תומר דבורה… ויעלו אליה בני ישראל למשפט" (שופטים, ד').
אולם, יחד עם כישרונותיה ותפקידיה הנ"ל (הנחשבים בדרך כלל לגבריים) היא לא וויתרה על התואר "אם בישראל", והיא גם השאירה לנו יצירה בלתי נשכחת כמשוררת, הלא היא "שירת דבורה" הנצחית, אחד משירי ההודיה הארוכים והמרשימים ביותר שבתנ"ך (שופטים, פרקים ד' וה').
אחרי כיבוש יהושע נותרו בארץ כנענים מעטים וחלשים, ומנהיגי ישראל לא העריכו נכונה את הסכנה שעלולה לנבוע מהשארת "אויבים מבפנים" בארץ. ואכן עם השנים הכנענים התרבו מאוד והתחזקו, הצליחו להצטייד בנשק שלא היה בידי הישראלים, כולל 900 רכב-ברזל (הטנקים של אותה תקופה), ואז הרימו ראש. במשך כעשרים שנה, בתקופת השופטים (לפני כ- 3200 שנה), בני ישראל סבלו קשות מפעולות איבה בלתי פוסקות של אותם כנענים שנשארו בארץ, ובמיוחד בחצור ובחרושת הגויים. הם "פרעו פרעות בישראל" והטרידו את האוכלוסייה האזרחית עד כדי כך ש "חדלו ארחות והולכי נתיבות".
אז קמה דבורה, ובראייתה האסטרטגית הרחבה, ומתוך אמונה גדולה באלוקי ישראל, היא מצווה על ברק בן אבינועם (שהיה כנראה בעלה) לגייס כוח רגלי של עשרת אלפים איש בלבד, ולצאת לקרב נגד סיסרא, מפקד הצבא הכנעני החזק. ברק מבקש מדבורה להתלוות אליו, הוא עולה עם כוחו להר תבור, וטומן מלכודת לסיסרא שדולק אחריו לנחל קישון עם רכב כבד . אז קורה הנס: " מן השמיים נלחמו, הכוכבים ממסילותם נלחמו עם סיסרא. נחל קישון גרפם…". הרכבים של סיסרא שוקעים בבוץ של נחל קישון, "וירד ברק מהר תבור ועשרת אלפים איש אחריו. ויהם ה' את-סיסרא ואת-כל-הרכב ואת-כל-המחנה לפי חרב לפני ברק…".
סיסרא, הגנרל האכזרי, צמא הדם והשלל, נס על נפשו משוכנע שימצא מקלט באוהל יעל, אולם היא מרדימה אותו בכוס חלב והורגת אותו ביתד האוהל. בעקבות הניצחון השתחררו בני-ישראל מפעולות האיבה של הכנענים, "ותשקוט הארץ ארבעים שנה".
פני המדליה: המדליה מתארת את דבורה הנביאה יושבת תחת התומר.
גב המדליה: עיצוב צידה השני של המדליה זהה לצד המשותף של סדרת המדליות "ארבעת האמהות" להבת אש-התמיד, המסמלת את המשך השושלת מהאמהות הראשונות דרך נשות התנ"ך המפורסמות ועד בנות ישראל היום.